lauantai 24. elokuuta 2019

Oulangan kansallispuisto

Kuusamon kesäreissun viimeisenä retkikohteena oli Oulangan kansallispuisto ja Pieni Karhunkierros. Retkipäivälle oli luvattu lähes kolmenkymmenen asteen hellettä ja nuoret koirat alkoivat olla jo aika väsyneitä viikon retkeilystä, joten päätettiin, ettei helteessä kierretä koko kierrosta. Koda jäi lepäilemään mökille tassuvaivan vuoksi ja lähdettiin matkaan nuorison, eli Kelmin ja Lorin kanssa. Hellepäivä oli houkutellut suositulle Karhunkierrokselle jonkin verran muutakin porukkaa, mutta ei onneksi vielä mistään ruuhkasta voinut puhua.

Yritettiin saada pikkuretkemme varrelle tärkeimmät Pienen Karhunkierroksen nähtävyydet, joten lähdettiin liikkeelle Pienen Karhunkierroksen lähtöpisteestä ja kuljettiin ensin Niskakosken kautta Myllykoskelle. Matkalla oli lähinnä kuivaa mäntymetsää. Pian päästiin ylittämään Kelmin ensimmäiset riippusillat, Kelmi meni kuin vanha tekijä, ei epäröinyt hetkeämään. Riippusillan ylityksen jälkeen päästiin ihailemaan voimakkaana kuohuvaa Myllykoskea. Myllykosken taukopaikalla oli runsaasti muutakin väkeä, kosken kuohunnassa oli hyvä viilentyä ja koiratkin pääsivät juomaan.




Myllykoskelta jatkettiin kohti Jyrävää. Myllykoskelta noustiin portaita pitkin ylös polulle, joka kulki harjumaista mäntykangasta. Ylhäältä harjulta avautui näkymä alas Kitkajoelle ja matkalla ohitimme pauhaavan Aallokkokosken. Lopulta laskeuduimme portaita alas Jyrävän koskea ihailemaan. Jatkoimme vielä Siilastuvalle lounaalle. Siilastuvalla oli useampi seurue Karhunkierroksen vaeltajia, jotka lähestyivät maalia. Olin helteisen päivän takia iloinen, että oltiin vaan päiväretkellä ilman sen kummempia kantamuksia. Kytkin Kelmin lounaan ajaksi viereiseen puuhun ja se heti ummisti silmänsä, eikä välittänyt ohikulkevista ihmisistä eikä oikeastaan koiristakaan, helppo kaveri tuo olisi pidemmilläkin retkillä.

Siilastuvalta palattiin samaa reittiä takaisin, pituutta päiväretkelle tuli noin kahdeksan kilometriä, mikä oli viimeiselle, helteiselle päivälle ihan riittävä saavutus. Jäi kuitenkin vielä halu lähteä joskus kävelemään myös kokonainen Karhunkierros, mutta vuoden ikäisen Kelmin kanssa nämä lyhyemmät retket olivat oikein hyvää harjoitusta.








Uusista retkistä haaveillen,

Kiira, Koda & Kelmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)